Recept na rybu v alobalu

Grilované rybyHlavní jídlaRyby
pecena-ryba

Pečená ryba v alobalu je recept, díky kterému nebudete v mít v kuchyni tradiční rybí odér. Balíčky z alobalu si vezměte na stůl k servírování a nechte si je po ruce na zabalení a vyhození kostí a kůže.

Ingredience

  • 2 filety ze pstruha duhového
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky česnekové soli
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 2 listy silného alobalu
  • 1 čerstvá paprička jalapeňo nakrájená na plátky
  • 1 citron nakrájený na plátky

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. Filety opláchněte a osušte. Potřete filety olivovým olejem a ochuťte je česnekovou solí a černým pepřem.
  2. Každý filet položte na velký plát alobalu. Pokryjte je plátky jalapeňo a na filety vymačkejte šťávu z konců citronu. Zbylé plátky citronu naaranžujte na filety.
  3. Pečlivě utěsněte všechny okraje alobalu, aby vznikl uzavřený balíček. Balíčky položte na plech.
  4. Pečte v předehřáté troubě, dokud se ryba nebude snadno odlupovat vidličkou, asi 15 až 20 minut v závislosti na velikosti filetů.
IngredienceRecept

© 2023 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang