
Pečená ryba v alobalu je recept, díky kterému nebudete v mít v kuchyni tradiční rybí odér. Balíčky z alobalu si vezměte na stůl k servírování a nechte si je po ruce na zabalení a vyhození kostí a kůže.
Ingredience
- 2 filety ze pstruha duhového
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky česnekové soli
- 1 lžička mletého černého pepře
- 2 listy silného alobalu
- 1 čerstvá paprička jalapeňo nakrájená na plátky
- 1 citron nakrájený na plátky
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C. Filety opláchněte a osušte. Potřete filety olivovým olejem a ochuťte je česnekovou solí a černým pepřem.
- Každý filet položte na velký plát alobalu. Pokryjte je plátky jalapeňo a na filety vymačkejte šťávu z konců citronu. Zbylé plátky citronu naaranžujte na filety.
- Pečlivě utěsněte všechny okraje alobalu, aby vznikl uzavřený balíček. Balíčky položte na plech.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud se ryba nebude snadno odlupovat vidličkou, asi 15 až 20 minut v závislosti na velikosti filetů.