Tato grilovaná tilapie je dokonale ochucená a snadno se připravuje! Tento recept na zdravý oběd vás ohromí.
Nejlepší koření na grilovanou tilapii
- Uzená paprika: Tato španělská verze papriky dodává jídlům kouřovou esenci. Můžete ji nahradit běžnou paprikou, ale není to ono. Najděte ji v místním obchodě s potravinami. Můžete ji vidět označenou jako pimentón, španělská uzená paprika nebo sladká uzená paprika.
- Česnekový a cibulový prášek: Do této směsi koření vnášejí výrazné pikantní tóny.
- Celerové semínko: Je to jedinečné koření, ale rozhodně stojí za to ho mít po ruce. Dodává chuti ten správný náboj.
Podávejte s pufovanými rajčaty na ozdobu
Grilovanou tilapii můžete vylepšit tak, že ji posypete pufovanými rajčaty. Co to je? Cherry rajčata jsou jednoduše rajčata, která se několik minut vaří na rozpálené pánvi, dokud nezměknou a nezuhelnatí. Je to neuvěřitelně snadná metoda a navíc chutnají sladce a spáleně.
- Na velké pánvi nebo litinové pánvi rozehřejte velkou kapku olivového oleje.
- Přidejte hrst nebo dvě cherry rajčátek. Vařte 1 minutu, aniž byste se dotýkali pánve, a poté ještě 2 až 3 minuty, dokud se nevytvoří puchýře, přičemž pánví několikrát zatřeste, aby se rajčata otočila.
- Vypněte oheň a pokapejte balzamikovým octem, několikrát jemně protřepejte, aby se obalil. Přidejte 2 špetky soli a čerstvě mletý černý pepř.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 8 minut
- Počet porcí: 4 porce
Ingredience
- 4 filety z tilapie
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička košer soli
- 2 lžičky uzené papriky
- ½ lžičky česnekového prášku
- ½ lžičky cibulového prášku
- ⅛ lžička celerového semínka
- k podávání: pufovaná rajčata nebo nakrájená cherry rajčátka
Ingredience
- Předehřejte gril na středně vysokou teplotu.
- Tilapii nechte asi 15 minut zahřát na pokojovou teplotu.
- Tilapii osušte čistou utěrkou.
- Potřete ji olivovým olejem a posypte ji košer solí a čerstvě mletým pepřem
- V malé misce smíchejte uzenou papriku, česnekový prášek, cibulový prášek a celerové semínko a posypte jimi rybu.
- Tilapii grilujte na nepřímém ohni 3 až 4 minuty.
- Obraťte a grilujte další 3 až 4 minuty, dokud ryba nezměkne a není propečená.
- Nechte rybu několik minut odpočívat a poté ji podávejte.