pexels-ron-lach-10067943

Tato balzamiková glazura je příjemným doplňkem k rybám, drůbeži, zelenině, těstovinám, salátům a dokonce i ovoci. Díky dokonale vyvážené a intenzivní chuti dokáže proměnit jakýkoli pokrm z obyčejného na neobyčejný.

Každému pokrmu dodá krásnou, sytou barvu a vytvoří dokonalou, profesionální prezentaci. Jakmile začnete tuto balzamikovou polevu přidávat do pokrmů, stanete se na ní závislí a budete toužit po její intenzivní chuti.

Ingredience

  • 2 šálky balzamikového octa
  • ½ šálku hnědého cukru

Postup

  1. V hrnci na mírném ohni smíchejte balzamikový ocet s hnědým cukrem a neustále míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Přiveďte k varu.
  2. Snižte teplotu na minimum a vařte, dokud se glazura nezredukuje na polovinu a nepokryje hřbet lžíce, asi 20 minut.
  3. Nechte vychladnout a poté přelijte do uzavíratelné sklenice. Uzavřete a uložte do chladničky.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang