asijsky-salat-2

Lehký, zdravý, křupavý asijský salát, který podávejte jako přílohu ke všem druhům asijských jídel. Dresink je skvělá slaná/kyselá/pikantní limetková zálivka připomínající thajská a vietnamská jídla. Pokud salát připravujete jako hlavní chod, přidejte kuřecí maso.

Ingredience

Na salát

  • 3 hrnky zeleného nebo čínského zelí, krouhané
  • 3 hrnky červeného zelí, krouhané
  • 2 velké mrkve, nakrájené na nudličky
  • 3 hrnky fazolových klíčků
  • 3 jarní cibulky, jemně nakrájené na úhlopříčku
  • 1/2 hrnku koriandru
  • 1/2 hrnku mátových lístků
  • 1/4 hrnku asijské smažené šalotky (nepovinně), na ozdobu

Na zálivku

  • 3 lžíce rýžového octa
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky rybí omáčky nebo více sójové omáčky
  • 2 lžíce limetkové šťávy nebo více rýžového octa
  • 3 lžíce arašídového oleje
  • 1 a 1/2 lžíce cukru
  • 1/2 lžičky červené chilli papričky , jemně mleté (nepovinné)
  • 2 stroužky česneku, mleté

Postup

  1. Smíchejte ingredience na dresink ve sklenici a dobře protřepejte.
  2. Smíchejte ingredience na salát, kromě asijské smažené šalotky.
  3. Zalijte zálivkou a promíchejte. Ozdobte smaženou šalotkou a podávejte.
IngredienceRecept

© 2023 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang