
Lehký, zdravý, křupavý asijský salát, který podávejte jako přílohu ke všem druhům asijských jídel. Dresink je skvělá slaná/kyselá/pikantní limetková zálivka připomínající thajská a vietnamská jídla. Pokud salát připravujete jako hlavní chod, přidejte kuřecí maso.
Ingredience
Na salát
- 3 hrnky zeleného nebo čínského zelí, krouhané
- 3 hrnky červeného zelí, krouhané
- 2 velké mrkve, nakrájené na nudličky
- 3 hrnky fazolových klíčků
- 3 jarní cibulky, jemně nakrájené na úhlopříčku
- 1/2 hrnku koriandru
- 1/2 hrnku mátových lístků
- 1/4 hrnku asijské smažené šalotky (nepovinně), na ozdobu
Na zálivku
- 3 lžíce rýžového octa
- 3 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky rybí omáčky nebo více sójové omáčky
- 2 lžíce limetkové šťávy nebo více rýžového octa
- 3 lžíce arašídového oleje
- 1 a 1/2 lžíce cukru
- 1/2 lžičky červené chilli papričky , jemně mleté (nepovinné)
- 2 stroužky česneku, mleté
Postup
- Smíchejte ingredience na dresink ve sklenici a dobře protřepejte.
- Smíchejte ingredience na salát, kromě asijské smažené šalotky.
- Zalijte zálivkou a promíchejte. Ozdobte smaženou šalotkou a podávejte.