Kandované vlašské ořechy

Vlašské ořechy + cukr = kandované vlašské ořechy. Tyto křupavé karamelizované ořechy jsou skvělým občerstvením na večírek. Můžete je také podávat v salátu nebo jimi posypat zmrzlinu.

Příprava

  • Vaření: 25 minut
  • Počet porcí: 12

Ingredience

  • 1 a 1/2 šálku půlek syrových vlašských ořechů
  • 1/2 šálku cukru
  • 1/8 lžičky hrubé soli

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C a umístěte rošt doprostřed trouby.
  2. Na plech rozložte vlašské ořechy v jedné vrstvě.
  3. Pečte 5 minut, dokud mírně neztmavnou a nevoní.
  4. Pokud nejsou dostatečně opečené, opékejte je ještě 1 až 2 minuty. Dávejte pozor, abyste je nespálili.
  5. Vyjměte ořechy z trouby a nechte vychladnout na mřížce.
  6. Jakmile bude karamelizovaný cukr hotový, budete muset pracovat rychle. Nezapomeňte si proto všechno připravit.
  7. Vychladlé vlašské ořechy dejte do mísy poblíž sporáku.
  8. Vyložte plech s okrajem silikonovou podložkou na pečení nebo pečicím papírem a umístěte jej poblíž sporáku. Připravte si dvě vidličky.
  9. Zkaramelizujte cukr: vložte cukr do středně velkého hrnce se silným dnem a postavte ho na střední teplotu.
  10. Když se cukr začne rozpouštět, míchejte dřevěnou lžící.
  11. Míchejte, dokud se všechen cukr nerozpustí a nezíská středně jantarovou barvu, což je 5 až 10 minut (přesná doba závisí na vaší varné desce).
  12. Jakmile se cukr rozpustí a získá středně jantarovou barvu, přidejte do pánve vlašské ořechy.
  13. Rychle promíchejte a ujistěte se, že je každý kousek obalený tekutým cukrem.
  14. Jakmile jsou vlašské ořechy obaleny cukrovou směsí, rozložte je na připravený plech.
  15. Pomocí dvou vidliček oddělte ořechy od sebe a pracujte velmi rychle.
  16. Posypte ořechy solí.
  17. Ořechy nechte zcela vychladnout.
  18. Přendejte je do vzduchotěsné nádoby a skladujte až týden při pokojové teplotě.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang