
Zde je snadný způsob, jak připravit recept na hummus bez tahini: neuvěříte, jakou ingredienci ve spíži nahradíte. Výsledek je dokonale krémový.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Počet porcí: 2 a půl šálku
Ingredience
- 1 středně velký stroužek česneku
- 2 plechovky cizrny
- 1 velký citron (¼ šálku citronové šťávy)
- ¼ šálku aquafaby (tekutina z plechovky cizrny) nebo vody
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- ¼ lžičky kmínu
- 1 lžíce arašídového másla (nebo mandlového či kešu másla)
Postup
- Česnek oloupejte.
- Cizrnu slijte do odměrky na tekutinu a ponechte si aquafabu (tekutinu z cizrnové konzervy).
- Vymačkejte šťávu z citronu.
- Přidejte česnek do mísy kuchyňského robotu a zpracujte ho na jemno.
- Přidejte cizrnu, citronovou šťávu, ¼ šálku aquafaby (nebo vody), olivový olej, košer sůl, kmín a arašídové máslo.
- Několik minut mixujte, dokud nevznikne velmi krémová hmota.
- Ihned snězte nebo uchovávejte v chladu až 1 týden.