Hummus bez tahini

Zde je snadný způsob, jak připravit recept na hummus bez tahini: neuvěříte, jakou ingredienci ve spíži nahradíte. Výsledek je dokonale krémový.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Počet porcí: 2 a půl šálku

Ingredience

  • 1 středně velký stroužek česneku
  • 2 plechovky cizrny
  • 1 velký citron (¼ šálku citronové šťávy)
  • ¼ šálku aquafaby (tekutina z plechovky cizrny) nebo vody
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • ¼ lžičky kmínu
  • 1 lžíce arašídového másla (nebo mandlového či kešu másla)

Postup

  1. Česnek oloupejte.
  2. Cizrnu slijte do odměrky na tekutinu a ponechte si aquafabu (tekutinu z cizrnové konzervy).
  3. Vymačkejte šťávu z citronu.
  4. Přidejte česnek do mísy kuchyňského robotu a zpracujte ho na jemno.
  5. Přidejte cizrnu, citronovou šťávu, ¼ šálku aquafaby (nebo vody), olivový olej, košer sůl, kmín a arašídové máslo.
  6. Několik minut mixujte, dokud nevznikne velmi krémová hmota.
  7. Ihned snězte nebo uchovávejte v chladu až 1 týden.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang