Těstovinový salát s domácím dresinkem

Domácí italský dresink na těstoviny povýší tento jednoduchý těstovinový salát plný zeleniny, sýra, pepperoni a oliv na zcela novou úroveň. Podávejte ho hned nebo si ho připravte předem na obědové balíčky, pikniky nebo letní grilování.

Příprava

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření: 15 minut
  • Celkem: 45 minut
  • Počet porcí: 8

Ingredience

Na salát:

  • 1 balení nevařených tříbarevných rotini těstovin
  • 170 g pepperoni klobásy nakrájené na kostičky
  • 170 g sýra provolone nakrájeného na kostičky
  • 1 středně velká červená cibule, nakrájená na velmi tenké plátky a na kousky o velikosti 2 cm
  • 1 malá okurka, nakrájená na tenké plátky
  • ¾ šálku nakrájené zelené papriky
  • ¾ šálku nakrájené červené papriky
  • 1 plechovka černých oliv bez pecky, okapané
  • ¼ šálku mleté čerstvé petrželky
  • ¼ šálku strouhaného parmezánu

Na dresink:

  • ½ šálku olivového oleje
  • ¼ šálku červeného vinného octa
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • ½ lžičky mletého hořčičného semínka
  • ¼ lžičky soli
  • ⅛ lžička mletého černého pepře

Postup

  1. Přiveďte k varu velký hrnec s mírně osolenou vodou.
  2. Přidejte těstoviny a vařte je 8 až 10 minut, dokud nezměknou a zároveň nejsou pevné na skus.
  3. Slijte vodu, propláchněte studenou vodou a znovu slijte.
  4. Scezené uvařené těstoviny přendejte do velké mísy.
  5. Přidejte pepperoni, sýr provolone, červenou cibuli, okurku, papriku, olivy, petrželku a parmezán.
  6. Ve sklenici s víčkem smíchejte olivový olej, ocet, česnek, bazalku, oregano, mletou hořčici, sůl a pepř na zálivku.
  7. Sklenici uzavřete a protřepejte, dokud se zálivka dobře nespojí.
  8. Těstovinový salát přelijte zálivkou a promíchejte.
  9. Podávejte ihned nebo před podáváním přikryjte a dejte vychladit do lednice až na 8 hodin.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang