
Domácí italský dresink na těstoviny povýší tento jednoduchý těstovinový salát plný zeleniny, sýra, pepperoni a oliv na zcela novou úroveň. Podávejte ho hned nebo si ho připravte předem na obědové balíčky, pikniky nebo letní grilování.
Příprava
- Příprava: 30 minut
- Vaření: 15 minut
- Celkem: 45 minut
- Počet porcí: 8
Ingredience
Na salát:
- 1 balení nevařených tříbarevných rotini těstovin
- 170 g pepperoni klobásy nakrájené na kostičky
- 170 g sýra provolone nakrájeného na kostičky
- 1 středně velká červená cibule, nakrájená na velmi tenké plátky a na kousky o velikosti 2 cm
- 1 malá okurka, nakrájená na tenké plátky
- ¾ šálku nakrájené zelené papriky
- ¾ šálku nakrájené červené papriky
- 1 plechovka černých oliv bez pecky, okapané
- ¼ šálku mleté čerstvé petrželky
- ¼ šálku strouhaného parmezánu
Na dresink:
- ½ šálku olivového oleje
- ¼ šálku červeného vinného octa
- 2 stroužky česneku, mleté
- 1 lžička sušené bazalky
- 1 lžička sušeného oregana
- ½ lžičky mletého hořčičného semínka
- ¼ lžičky soli
- ⅛ lžička mletého černého pepře
Postup
- Přiveďte k varu velký hrnec s mírně osolenou vodou.
- Přidejte těstoviny a vařte je 8 až 10 minut, dokud nezměknou a zároveň nejsou pevné na skus.
- Slijte vodu, propláchněte studenou vodou a znovu slijte.
- Scezené uvařené těstoviny přendejte do velké mísy.
- Přidejte pepperoni, sýr provolone, červenou cibuli, okurku, papriku, olivy, petrželku a parmezán.
- Ve sklenici s víčkem smíchejte olivový olej, ocet, česnek, bazalku, oregano, mletou hořčici, sůl a pepř na zálivku.
- Sklenici uzavřete a protřepejte, dokud se zálivka dobře nespojí.
- Těstovinový salát přelijte zálivkou a promíchejte.
- Podávejte ihned nebo před podáváním přikryjte a dejte vychladit do lednice až na 8 hodin.