Rychlý recept na pečenou rybu v troubě

Hlavní jídlaRyby

Tento rychlý recept na pečenou rybu v troubě je velice chutný a křehký.

Příprava

  • Doba vaření: 25 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 450-560 g rybích filetů
  • 1 lžička soli
  • pepř dle chuti
  • paprika dle chuti (volitelné)
  • 3 lžíce rozpuštěného másla

Postup

  1. Předehřejeme troubu na 205 °C.
  2. Rybí filety vložíme do vymazané zapékací mísy. Posypeme je solí, pepřem a případně paprikou. Pokapeme máslem.
  3. Přikryjeme a pečeme 15-20 minut, dokud se ryba nezačne snadno odlupovat vidličkou.

Tipy

  1. Jaké ryby jsou pro tento recept nejlepší? Pro tento rybí recept se nejlépe hodí např. treska, okoun, sumec či halibut. Jedná se o ryby s jemnou chutí, které se rychle upečou a velmi dobře se koření.
  2. Jak poznám, že je ryba upečená? Provedení testu propečenosti ryby zjistíte tak, že nejsilnější část opatrně propíchnete vidličkou a mírně pootočíte, abyste zjistili, zda se ryba bez odporu odlupuje. Pokud ne, pečte ji déle.
  3. Mám rybu při pečení v troubě obracet? Vzhledem k tomu, že je ryba choulostivá a peče se velmi rychle, není úplně nutné ji obracet.

Kategorie:

Hlavní jídla | Ryby
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang