
Tento recept na smaženého mořského vlka je lehký a čistý, protože nemá smysl maskovat přirozeně lahodnou chuť této úžasné kanadské pochoutky. Žádná tatarská omáčka není potřeba.
Ingredience
- 4 filety z mořského vlka
- ½ hrnku hladké mouky
- ½ lžičky česnekového prášku
- ½ lžičky mletého černého pepře
- 1 špetka soli (nepovinné)
- 2 rozšlehaná vejce
- 2 šálky rozdrcených slaných sušenek
- rostlinný olej na smažení
- 1 citron nakrájený na plátky
Postup
- Zkontrolujte, zda jsou z filetů mořského vlka odstraněny všechny kosti a kůže. V případě potřeby filé nakrájejte na menší kousky.
- V mělké misce smíchejte mouku, česnekový prášek, pepř a sůl. Rozšlehaná vejce dejte do samostatné mělké misky. Na talíř nasypte sušenkovou drť.
- Rozehřejte olej ve fritéze nebo na velké litinové pánvi na 190 °C.
- Filety ponořte do moučné směsi, pak je namočte do rozšlehaného vejce a poté je rovnoměrně obalte ve strouhance.
- Filety dejte stranou na talíř. Pomocí kleští opatrně spusťte 2 filety do horkého oleje. Smažte je dozlatova, asi 3 minuty z každé strany.
- Přendejte je na talíř vyložený papírovou utěrkou.
- Opakujte se zbývajícími filety. Podávejte s klínky citronu.