Recept na nejlepšího smaženého mořského vlka

Hlavní jídlaRyby
nejlepsi-smazeny-morsky-vlk

Tento recept na smaženého mořského vlka je lehký a čistý, protože nemá smysl maskovat přirozeně lahodnou chuť této úžasné kanadské pochoutky. Žádná tatarská omáčka není potřeba.

Ingredience

  • 4 filety z mořského vlka
  • ½ hrnku hladké mouky
  • ½ lžičky česnekového prášku
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • 1 špetka soli (nepovinné)
  • 2 rozšlehaná vejce
  • 2 šálky rozdrcených slaných sušenek
  • rostlinný olej na smažení
  • 1 citron nakrájený na plátky

Postup

  1. Zkontrolujte, zda jsou z filetů mořského vlka odstraněny všechny kosti a kůže. V případě potřeby filé nakrájejte na menší kousky.
  2. V mělké misce smíchejte mouku, česnekový prášek, pepř a sůl. Rozšlehaná vejce dejte do samostatné mělké misky. Na talíř nasypte sušenkovou drť.
  3. Rozehřejte olej ve fritéze nebo na velké litinové pánvi na 190 °C.
  4. Filety ponořte do moučné směsi, pak je namočte do rozšlehaného vejce a poté je rovnoměrně obalte ve strouhance.
  5. Filety dejte stranou na talíř. Pomocí kleští opatrně spusťte 2 filety do horkého oleje. Smažte je dozlatova, asi 3 minuty z každé strany.
  6. Přendejte je na talíř vyložený papírovou utěrkou.
  7. Opakujte se zbývajícími filety. Podávejte s klínky citronu.

Kategorie:

Hlavní jídla | Ryby
IngredienceRecept

© 2023 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang