Recept – přírodní vepřový řízek

Hlavní jídlaMarinádyMasoMinutkySlané receptyVepřové maso

Ingredience:

  • 500 g vepřového masa z kýty nebo vepřové pečeně
  • sůl
  • špetka mletého bílého pepře
  • grilovací koření
  • trocha hladké mouky
  • 40 g sádla
  • vývar nebo víno

Postup:

Maso očistíme, osušíme utěrkou a nakrájíme na řízky.

Řízky naklepeme, osolíme, posypeme kořením a obalíme v hladké mouce.

Maso opékáme na rozpáleném sádle na pánvi nebo v hrnci.

Ze začátku pečeme zprudka, po chvíli plamen stáhneme a řízek opékáme pomaleji.

Přírodní vepřový řízek opékáme cca 5 minut z obou stran.

Po opečení všech řízků přilijeme do hrnce nebo na pánev víno nebo vývar, chvíli povaříme a při podávání nalejeme na vepřový řízek.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang