Vepřová panenka zabalená ve slanině v troubě – recept

Hlavní jídlaVepřové maso

Příprava

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření: 30 minut
  • Celkem: 1 hodina
  • Porce: 4

Ingredience

  • 14 proužků slaniny
  • 1 vepřová panenka
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 1/3 šálku dijonské hořčice
  • 3 lžíce hnědého cukru
  • 2 lžičky česnekového prášku
  • 1/2 lžičky kajenského pepře

Postup

Předehřejte troubu na 160 °C. Položte slaninu na plech. Pečte, dokud slanina nevyškvaří část tuku, avšak je stále zcela pružná a nezačne hnědnout, asi 15 minut. Vyjměte ji z trouby a nechte 5 minut vychladnout. Zvyšte teplotu v troubě na 200 °C. Svíčkovou vydatně posypte solí a černým pepřem.

V malé misce smíchejte hořčici, hnědý cukr, česnekový prášek a kajenský pepř. Směsí potřete svíčkovou po celém povrchu. Začněte na jednom konci a omotejte proužky slaniny kolem svíčkové tak, aby se mírně překrývaly.

Panenku pečte asi 17 minut. Nechte ji 5 minut odpočinout a poté ji přeneste na prkénko. Nakrájejte pečenou panenku na 3 cm silná kolečka a podávejte.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang