
Příprava
- Příprava: 30 minut
- Vaření: 30 minut
- Celkem: 1 hodina
- Porce: 4
Ingredience
- 14 proužků slaniny
- 1 vepřová panenka
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 1/3 šálku dijonské hořčice
- 3 lžíce hnědého cukru
- 2 lžičky česnekového prášku
- 1/2 lžičky kajenského pepře
Postup
Předehřejte troubu na 160 °C. Položte slaninu na plech. Pečte, dokud slanina nevyškvaří část tuku, avšak je stále zcela pružná a nezačne hnědnout, asi 15 minut. Vyjměte ji z trouby a nechte 5 minut vychladnout. Zvyšte teplotu v troubě na 200 °C. Svíčkovou vydatně posypte solí a černým pepřem.
V malé misce smíchejte hořčici, hnědý cukr, česnekový prášek a kajenský pepř. Směsí potřete svíčkovou po celém povrchu. Začněte na jednom konci a omotejte proužky slaniny kolem svíčkové tak, aby se mírně překrývaly.
Panenku pečte asi 17 minut. Nechte ji 5 minut odpočinout a poté ji přeneste na prkénko. Nakrájejte pečenou panenku na 3 cm silná kolečka a podávejte.