Šťavnaté pečené kuře – recept

Drůbeží masoHlavní jídlaKuřecí masoMaso
pecene_kure

Ten nejlepší recept na pečené kuře podle babičky. Maso je po upečení krásně šťavnaté a voňavé. I vy si ho zamilujete.

Ingredience

  • 1 celé kuře bez drobů
  • sůl a černý pepř podle chuti
  • 1 lžíce kmínu
  • 1 lžíce sušené cibule nebo koření podle chuti
  • ½ šálku másla
  • 1 řapík celeru bez listů

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C.
  2. Vložte kuře do pekáče a bohatě ho zevnitř i zvenku osolte a opepřete a okořeňte.
  3. Dovnitř kuřete vložte 3 lžíce másla. Zbývající máslo rozdělte po celém kuřeti.
  4. Celer nakrájejte na 3 nebo 4 kousky a vložte dovnitř kuřete.
  5. Kuře pečte odkryté v předehřáté troubě přibližně 1 hodinu a 15 minut.
  6. Poté vyndejte maso z trouby a potřete rozpuštěným máslem a vypečenou šťávou.
  7. Přikryjte alobalem a před podáváním nechte asi 30 minut odpočívat.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang