Nejlepší recept na věnečky

DezertyDezerty, zákusky a poháryPředkrmy
venecky-1220579

Tyto domácí věnečky jsou vyrobeny z lehkého těsta, které se při pečení nafoukne. V této verzi jsou plněné bohatým vanilkovým krémem, který snadno připravíte z instantního pudinku. Pokapejte je rozpuštěnou čokoládou a získejte efektní dezert, který ohromí vaše hosty.

Příprava

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření: 25 minut
  • Celkem: 55 minut
  • Počet porcí: 20 porcí

Co jsou to věnečky?

Jsou to krémové koláčky, které se vyrábí bez kypřících prášků – místo toho se spoléhá na vysoký obsah vlhkosti, který při pečení vytváří páru a nadouvá těsto.

Ingredience

  • 2 balení instantního vanilkového pudinku
  • 2 šálky smetany
  • 1 šálek mléka
  • ½ šálku másla
  • 1 šálek vody
  • ¼ lžičky soli
  • 1 šálek hladké mouky
  • 4 velká vejce

Postup

  1. Smíchejte vanilkový instantní pudink, smetanu a mléko.
  2. Přikryjte a nechte v lednici ztuhnout.
  3. Předehřejte troubu na 220 °C.
  4. Ve velkém hrnci přiveďte vodu a máslo k varu.
  5. Vmíchejte mouku a sůl, dokud směs nezíská tvar kuličky.
  6. Těsto přeneste do velké mísy.
  7. Zašlehejte jedno po druhém vejce a po každém dobře promíchejte.
  8. Po lžících je rozdělte na nevymaštěný plech a rozdělte je několik centimetrů od sebe.
  9. Pečte v předehřáté troubě 20 až 25 minut dozlatova.
  10. Středy by měly být suché.
  11. Po vychladnutí korpusy buď rozdělte a naplňte je pudinkovou směsí, nebo je pomocí cukrářského sáčku naplňte pudinkem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang