Domácí popcorn (máslový popcorn) – recept

PředkrmySlané receptyStudené předkrmy
domaci-popcorn-maslovy-popcorn-9804271

Tento žlutý, intenzivně máslový popcorn zůstane křupavý po celé dny! Ušetřete majlant v kině – jen si nezapomeňte vzít obří pytel, abyste mohli propašovat domácí máslový popcorn.

Jak připravit máslový popcorn, aniž by se rozmočil

Tajemstvím křupavého popcornu je přepuštěné máslo. Jedná se o rozpuštěné máslo, které se vaří, dokud se z něj neodpaří voda – máslo se totiž skládá z tuku, mléčné sušiny a vody.

  • Použijte ho k popcornu, protože má vyšší bod zakouření než normální máslo. S normálním máslem popcorn NEMŮŽETE vyrobit, protože se spálí.
  • Popcorn se po přelití máslem nerozmočí. Ve skutečnosti zůstane křupavý po celé dny.
  • Alternativa: použijte ghí zakoupené v obchodě.

Ingredience

Popcorn:

  • 3 lžíce popcornového másla nebo ghí
  • 3/4 šálku popcornových zrn
  • 2-3 lžíce extra popcornového másla nebo ghí
  • 1 lžička popcornové soli

Popcornová sůl:

  • lžíce soli

Popcornové máslo (přepuštěné máslo nebo ghí):

  • 250 g másla

Žluté barvivo (nepovinné):

  • 1 a 1/2 lžičky teplé vody z kohoutku
  • 1/4 lžičky šafránu v prášku
  • 1/8 lžičky kurkumy

Postup

Popcorn:

  1. Vložte 3 lžíce popcornového másla do velkého lehkého hrnce na střední teplotu.
  2. Když je máslo téměř rozpuštěné, přilijte žluté barvivo, pokud ho používáte.
  3. Rychle pánví zatřeste, aby se barvivo rozptýlilo po celém dně.
  4. Přidejte jádra, rychle protřepejte, aby se rozprostřela po celém dně, a pak víko zaklapněte.
  5. Jádra začnou asi po minutě praskat.
  6. Zhruba po 30 sekundách jednou krátce protřepejte.
  7. Jakmile popcorn přestane praskat, okamžitě ho vysypte do velké mísy.

Popcornová sůl:

  1. Vložte ji do hmoždíře a tloučku a rozemelte na jemný prášek.
  2. Nebo použijte asi 1/2 šálku soli a rozmixujte ji v kuchyňském robotu.

Popcornové máslo:

  1. Máslo vložte do pánve na středně nízkou až střední teplotu.
  2. Nechte ho rozpustit, začne prskat, a pak se vytvoří pěna.
  3. Odsuňte pěnu, a jak na dně hrnce uvidíte hnědé kousky, stáhněte je z ohně.
  4. Trvá to asi 10 minut.
  5. Vyložte cedník dvěma papírovými utěrkami a sceďte přes ně máslo – hnědé kousky vyhoďte.
  6. Scezené máslo přelijte do sklenice nebo nádoby.
  7. Po vychladnutí ztuhne.
  8. Používejte v tekuté nebo ztuhlé formě.
  9. Ve spíži vydrží několik měsíců. Tohle je přepuštěné máslo nebo ghí.

Žluté barvivo:

  1. Přísady smíchejte v malé misce, dokud se koření nerozpustí.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang