Pikantní tuňákové sushi – recept

PředkrmyStudené předkrmyTuňák
pikantni-tunakove-sushi-1499995

Tento recept na pikantní tuňákové sushi si snadno připravíte doma, i když se sushi teprve začínáte.

Příprava

  • Příprava: 30 minut
  • Celkem: 30 minut
  • Počet porcí: 4 porce

Ingredience

  • 4 listy nori (suché mořské řasy)
  • 455 g tuňáka sashimi, jemně nasekaného
  • 4 lžíce majonézy
  • 2 zelené cibulky, nakrájené
  • 1 lžíce pálivé chilli omáčky
  • 2 a ½ šálku připravené rýže na sushi
  • 1 lžíce sezamových semínek

Postup

  1. Z každého listu nori odřízněte spodní čtvrtinu. Tu si ponechte pro další použití.
  2. V míse smíchejte nakrájeného tuňáka, majonézu, zelenou cibulku a pálivou omáčku.
  3. Na bambusovou podložku na sushi položte 1 list nori.
  4. Navlhčete si ruce.
  5. Rukama rozetřete tenkou vrstvu rýže na nori.
  6. Přitlačte ji do tenké vrstvy a nechte na spodním okraji půlcentimetrovou mezeru.
  7. Posypte sezamovými semínky.
  8. Přes rýži naaranžujte 1/4 směsi tuňáka.
  9. Navlhčete nezakrytý okraj nori.
  10. Zvedněte horní konec podložky a pevně ji srolujte přes ingredience.
  11. Srolujte ji dopředu, aby se vytvořila kompletní rolka.
  12. Postup opakujte se zbývajícími přísadami.
  13. Rolku nakrájejte mokrým nožem na 2 cm kousky.
  14. Sushi podávejte ihned nebo je nechte v lednici.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang