smazena-zelenina-z-panve-recept

Chcete si připravit skvělý a zdravý vegetariánský oběd nebo lehkou večeři? Přinášíme vám recept na báječnou smaženou zeleninu z pánve.

Příprava

  • Příprava: 10 miut
  • Vaření: 15 minut
  • Celkem: 25 minut

Ingredience na zeleninu

  • 1 velká mrkev nakrájená na plátky
  • 2 šálky středně velkých růžiček brokolice
  • Plechovka baby kukuřice, odkapané
  • Plechovka žampionů (bílých nebo hnědých), nakrájených na plátky nebo čtvrtky
  • 1 celá paprika (červená, žlutá nebo oranžová), zbavená semínek a nakrájená na plátky
  • 2 lžíce oleje na vaření (extra panenský olivový olej nebo řepkový olej)
  • 2 lžíce nesoleného másla
  • 3 stroužky česneku, oloupané a rozdrcené
  • 2 lžičky zázvoru, mletého

Ingredience na omáčku

  • 1/4 šálku zeleninového vývaru
  • 1/2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 1/4 lžičky pálivé omáčky

Postup

  1. Ve velké nepřilnavé pánvi nebo woku na středním plameni rozehřejte olej. Přidejte zeleninu a smažte ji asi 3 minuty nebo dokud zelenina nezměkne. Přidejte máslo, česnek, zázvor a vařte, dokud se nerozvoní.
  2. V malé misce smíchejte všechny přísady na omáčku na smažení. Omáčku nalijte na zeleninu a promíchejte.
  3. Snižte teplotu na střední až nízkou a vařte 3-4 minuty, dokud omáčka nezhoustne a zelenina nedosáhne požadované měkkosti.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang