Pražená dýňová semínka

SalátySlané receptySnacky

Super snadný recept na pražení čerstvých dýňových semínek. Dýňová semínka můžete použít nejen k svačině přímo ze sáčku. Zkuste je přimíchat do domácího müsli, použít jako přílohu k dýňové polévce, posypat jimi pečivo, přimíchat do humusu nebo je použít jako přílohu k salátu.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 45 minut
  • Celkem: 50 minut

Ingredience

  • 1 ½ šálku syrových celých dýňových semínek
  • 2 lžičky rozpuštěného másla
  • 1 špetka soli

Postup

Předehřejte troubu na 150 °C. Čistá a suchá semínka obalte ve směsi rozpuštěného másla (nebo oleje), soli a dalšího koření dle vlastního výběru. Semínka rozprostřete v jedné vrstvě na plech. Dbejte na to, aby se semínka nepřekrývala, aby byla co nejkřupavější.

Pečte asi 45 minut, nebo dokud nezískají zlatohnědou barvu. Každých 10 minut semínka zkontrolujte, vyjměte plech, promíchejte a znovu je rozprostřete.

Výživové údaje na jednu porci

  • 83 kalorií
  • bílkoviny 3 g
  • sacharidy 8,6 g
  • tuk 4,5 g
  • cholesterol 3,6 mg
  • sodík 12,5 mg
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang