Výlety za dobrodružstvím: Zapečená kaiserka s vajíčkem

Domácí šunkyHousky a rohlikyPečivoSlané pečivoSlané receptySnídaněSýry
retro_kaiserka-_se_smazenym_salamem_-1024x695-6843724

V létě při výletech v boudičce pod každým kopcem, hradem, na každé plovárně či ve většině kempů si můžete vybrat mezi hotdogem, mastnou klobásou a mastnými hranolky. Někdy mají také mastný langoš. Při snaze žít trochu zdravěji je tak potřeba na cesty připravit svačiny.

Zapečená kaiserka s vajíčkem

Kaiserka cereální „KLASIK“ je vícezrnné pečivo obohacené o len, slunečnici, otruby a praženou ječnou sladovou mouku. S typickou ražbou na povrchu. Posypaná směsí lnu a sezamu.

  • 2 kaiserky (já používám cereální*)
  • 2 vajíčka
  • 80 g jemně strouhané goudy
  • 80 g šunky nejvyšší jakosti
  • sůl a pepř

Nejprve do mísy rozklepněte vajíčka, osolte, opepřete a promíchejte. Přidejte najemno nastrouhanou goudu a nadrobno nakrájenou šunku. Kaiserce seřízněte vršek a spodek opatrně tak, abyste ho neprotrhli, částečně vydlabejte.

Poté do vzniklých lodiček dejte vaječno-sýrovou směs a zapékejte v troubě při 180 stupních asi 10–15 minut, až se vajíčka zpevní. Do trouby se vloží také odříznuté „čepičky“, ty je však zhruba po 5–6 minutách třeba vyndat, aby se nepřipekly.

Do krabičky vedle pak stačí nakrájet okurku, papriku a pár křupavých ředkviček a s pokřikem „Uděláme si piknik!“, udržíte děti v bezpečné vzdálenosti od stánků.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang