Jednoduchý zelený salát

Tento recept na zelený salát je jednoduchý, přesto plný lahodných textur a chutí. Je to ideální příloha – můžete ho podávat téměř k čemukoli.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 14 minut
  • Celkem: 29 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2 malé hlávky měkkého salátu
  • citronová zálivka
  • 1 perská okurka nakrájená na tenké plátky
  • ¼ šálku strouhaného parmezánu
  • 2 lžíce pepitů
  • 1 avokádo nakrájené na tenké plátky
  • ¼ šálku mikrozeleniny
  • volitelně: vločková mořská sůl
  • pražené mandle Tamari: ½ šálku syrových mandlí, ½ lžíce tamari

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C a vyložte plech pečicím papírem.
  2. Na plech položte mandle a promíchejte je s tamari.
  3. Pečte 10 až 14 minut nebo dokud nezhnědnou.
  4. Vyjměte je z trouby a nechte 5 minut vychladnout.
  5. Ve velké míse promíchejte salát s několika lžícemi zálivky.
  6. Přidejte okurku, parmezán, pepitu, avokádo a tamari mandle.
  7. Pokapejte dalším dresinkem a posypte mikrozeleninou.
  8. Podle chuti dochuťte vločkovou mořskou solí.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang