Recept na dýňovou kaši

PřílohyZeleninové přílohy
pexels-karolina-grabowska-5421522

S koncem léta nastává období sklizně dýní. Pokud nemáte vhodné prostory pro uskladnění, připravte si tuto dýňovou kaši.

Ingredience

  • 1 máslová dýně (asi 2,5 kg), oloupaná, zbavená semínek a nakrájená na kostky
  • 3/4 lžičky soli, nepovinné
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce cukru
  • 1/8 až 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku

Postup

  1. V hrnci na středním plameni přiveďte k varu dýni, 3 šálky vody a 1/2 lžičky soli. Snižte teplotu, přikryjte a vařte 20 minut nebo dokud dýně nezměkne.
  2. Sceďte a přendejte do mísy. Přidejte máslo, hnědý cukr, muškátový oříšek a případně zbývající sůl a vyšlehejte do hladka.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang