Ovesná kaše – jednoduchý recept

Sladká jídlaSladké kašeSnídaně

Dokonalá ovesná kaše pro zdravý začátek dne.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Doba vaření: 5-10 minut
  • Náročnost: Snadné
  • Počet porcí: 1

Ingredience

  • 50 g ovesné kaše
  • 350 ml mléka nebo vody nebo jejich směsi
  • Řecký jogurt zředěný trochou mléka a čirého medu k podávání

Postup

  1. Vložíme 50 g ovesné kaše do hrnce, zalijeme mlékem nebo vodou a posypeme špetkou soli. Přivedeme k varu a vaříme 4-5 minut. Občas zamícháme a dáváme pozor, aby se kaše nepřichytila ke dnu hrnce.
  2. Druhou možností je příprava v mikrovlné troubě. Ovesnou kaši, mléko nebo vodu a špetku soli smícháme ve velké misce vhodné do mikrovlné trouby a 5 minut ji ohříváme na nejvyšší výkon. V polovině času promícháme. Před konzumací necháme 2 minuty odstát.
  3. Při podávání nalijeme do misek, navrch dáme lžíci řeckého jogurtu zředěného trochou mléka a na závěr pokapame medem.

Tip

Pokud se ráno nechcete obtěžovat s vyndaváním váhy, budete potřebovat 1 hrnek ovesných vloček a 2 a čtvrt hrnku mléka/vody (stačí jakýkoliv hrnek, pokud použijete ten stejný pro obě odměření).

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang