domaci-vafle

Existuje lepší sladká snídaně než domácí vafle? A navíc jsou tak jednoduché na přípravu. Základní recept lze obohatit o oblíbené ovoce, čokoládu nebo třeba javorový sirup.

Těsto můžete přikryté uchovávat v lednici až týden. Před dalším použitím ho nezapomeňte dobře prošlehat. Do tohoto receptu lze použít i celozrnnou mouku.

Příprava

  • příprava: 5 minut
  • pečení: 15 minut
  • celková doba přípravy: 20 minut
  • počet porcí: 6 porcí

Ingredience

  • 2 vejce
  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 ¾ šálku mléka
  • ½ šálku rostlinného oleje
  • 1 lžíce bílého cukru
  • 4 lžičky prášku do pečiva
  • ¼ lžičky soli
  • ½ lžičky vanilkového extraktu

Postup

Nahřejte vaflovač. Ve velké míse ručním šlehačem šlehejte vejce, dokud nevznikne nadýchaná pěna. Do hladké hmoty zašlehejte mouku, mléko, rostlinný olej, cukr, prášek do pečiva, sůl a vanilku.

Předehřátý vaflovač postříkejte sprejem na pečení. Nalijte směs na horký vaflovač. Smažte dozlatova. Podávejte horké s libovolným ovocem, ořechy, čokoládou či javorovým sirupem.

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang