Recept na křupavé vafle z mandlové mouky

DezertyDezerty, zákusky a poháryMoučníkySladká jídlaSnídaně
krupave-vafle-z-mandlove-mouky

Úžasné vafle z mandlové mouky jsou na povrchu křupavé, uvnitř jemné a nadýchané. Tyto neuvěřitelné keto vafle jsou hotové za pouhých 30 minut a dají se dobře zmrazit, takže jich můžete udělat několik dávek a pochutnávat si na nich po celý týden.

Ingredience

  • 3 velká vejce
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • ½ lžičky glyceritu stévie (odpovídá 2 lžícím cukru)
  • ½ šálku plnotučného mléka
  • 2 šálky blanšírované jemně mleté mandlové mouky (225 g)
  • ¼ lžičky soli
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžíce rozpuštěného másla do vaflovače

Postup

  1. Zapojte vaflovač do sítě. Nastavte troubu na teplou (65 °C) a na plech umístěte drátěnou mřížku. Plech vložte do trouby.
  2. Ve středně velké míse vyšlehejte vejce, vanilku, stévii a mléko.
  3. Postupně přidávejte mandlovou mouku a šlehejte ji, dokud směs nebude hladká.
  4. Pokud se vám těsto zdá příliš husté, přidejte trochu vody.
  5. Vmíchejte sůl a jedlou sodu.
  6. Vaflovač potřete rozpuštěným máslem. Nalijte těsto do vaflovače, přičemž na jednu vafli použijte necelou ½ odměrky a před zavřením víka těsto rozetřete do rohů.
  7. Vařte, dokud nejsou vafle nadýchané a ztuhlé, asi 5 minut. Když je první várka vaflí hotová, položte uvařené vafle na drátěný rošt do teplé trouby, aby zůstaly teplé.
  8. Potřete vaflovač dalším rozpuštěným máslem a opakujte kroky 5 a 6, dokud není všechno těsto hotové. Vafle ihned podávejte.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang