
Naučte se vyrábět ovesné mléko doma. Podle tohoto jednoduchého receptu je vždy hladké a krémové. Ideální do kávy místo smetany, nebo na pečení.
Doba přípravy: 5 minut
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1/2 šálku celých ovesných vloček
- 3 šálky vody
- 2 lžičky javorového sirupu
- ½ lžičky vanilkového extraktu
- ⅛ lžička mořské soli
Postup
Krok 1
Smíchejte ovesné vločky, vodu, javorový sirup, vanilku a sůl v mixéru a mixujte 30 sekund.
Krok 2
Nad velkou mísu umístěte jemné sítko a mléko sceďte, aniž byste přes sítko protlačili přebytečnou dužinu. Tím vytvoříte krémovější strukturu, která nebude zrnitá ani gumovitá.
Krok 3
Podle potřeby přidejte více javorového sirupu. Přes noc zchlaďte. Pokud chcete ovesné mléko vypít hned, doporučuji přidat led. Ovesné mléko chutná nejlépe vychlazené.