Jednoduchý recept na ovesné mléko

Nápoje
ovesne-mleko

Naučte se vyrábět ovesné mléko doma. Podle tohoto jednoduchého receptu je vždy hladké a krémové. Ideální do kávy místo smetany, nebo na pečení. Za vyzkoušení stojí i výroba makového mléka.

Doba přípravy: 5 minut

Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1/2 šálku celých ovesných vloček
  • 3 šálky vody
  • 2 lžičky javorového sirupu
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • ⅛ lžička mořské soli

Postup

Krok 1

Smíchejte ovesné vločky, vodu, javorový sirup, vanilku a sůl v mixéru a mixujte 30 sekund.

Krok 2

Nad velkou mísu umístěte jemné sítko a mléko sceďte, aniž byste přes sítko protlačili přebytečnou dužinu. Tím vytvoříte krémovější strukturu, která nebude zrnitá ani gumovitá.

Krok 3

Podle potřeby přidejte více javorového sirupu. Přes noc zchlaďte. Pokud chcete ovesné mléko vypít hned, doporučuji přidat led. Ovesné mléko chutná nejlépe vychlazené.

Kategorie:

Nápoje
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang