
Tento lahodný recept na zázvorové pivo je hotový za pouhých 18 minut a z níže uvedených ingrediencí lze obsloužit až 2 osoby.
Ingredience
- 45 g jemně nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 175 g moučkového cukru
- 1,75 litru filtrované vody
- 1/8 lžičky aktivního sušeného droždí
- 2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
Postup
- Zázvor, cukr a 125 ml vody vložte do 3l hrnce a postavte na středně silný oheň.
- Míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
- Odstavte z ohně, přikryjte a nechte 1 hodinu louhovat.
- Sirup přelijte přes jemné sítko umístěné nad mísou a přitlačte, abyste získali všechnu šťávu.
- Rychle zchlaďte postavením nad ledovou lázeň a mícháním nebo nezakryté postavte do chladničky, dokud nedosáhnete alespoň pokojové teploty.
- Pomocí nálevky přelijte sirup do čisté plastové láhve o objemu 2 l a přidejte droždí, citronovou šťávu a zbývající filtrovanou vodu.
- Láhev uzavřete uzávěrem, jemně protřepejte, aby se spojila, a poté nechte láhev 48 hodin při pokojové teplotě.
- Otevřete a zkontrolujte, zda je dosaženo požadovaného množství oxidu uhličitého.
- Je důležité, abyste po dosažení požadovaného množství oxidu uhličitého zázvorové pivo zchladili.
- Uchovávejte v chladničce po dobu až 2 týdnů, přičemž láhev otevírejte alespoň jednou denně, abyste vypustili přebytečnou karbonizaci.