Recept na kokosový vaječný koňak (Coquito)

KoktejlyLedové nápojeLikéry a vínaNápoje
kokosovy-vajecny-konak

Coquito je portorikánský sváteční punč, který je bohatý a sladký díky kokosu a špetce skořice a rumu. Z jedné dávky připravíte mnoho koktejlů na večírek. Vyzkoušejte jej místo vaječného koňaku.

Ingredience

  • 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
  • 1 plechovka kokosového krému (například Coco Lopez nebo Goya)
  • 1 plechovka neslazeného kondenzovaného mléka
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 2 lžičky vanilky nebo 1 vanilkový lusk, rozpůlený a zbavený semínek
  • 2 celé tyčinky skořice
  • 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku
  • 1 až 2 hrnky rumu
  • Strouhaný muškátový oříšek nebo mletá skořice na ozdobu, volitelně

Postup

  1. Do velkého hrnce dejte všechny ingredience kromě rumu. Zahřívejte na středním ohni, dokud se nezačne vařit.
  2. Odstavte z ohně, přikryjte a nechte 30 minut louhovat.
  3. Vyjměte skořicové tyčinky a vanilkový lusk (pokud používáte) a směs nalijte do punčové mísy nebo džbánu.
  4. Přidejte 1-2 hrnky rumu a ochutnejte, pro silnější punč přidejte více rumu.
  5. Chlaďte v lednici alespoň 2 hodiny nebo až 3 dny.
  6. Podávejte čisté nebo s ledem v malých sklenkách. Podle potřeby ozdobte strouhaným muškátovým oříškem nebo mletou skořicí.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang