pecene_jablko

Klasická pečená jablka jsou jednoduchým dezertem, můžete je naplnit pekanovými ořechy, skořicí, rozinkami, máslem a hnědým cukrem.

Ingredience

  • 4 jablka
  • 1/4 šálku hnědého cukru
  • 1 lžička skořice
  • 1/4 šálku nasekaných pekanových ořechů
  • 1/4 šálku rozinek
  • 1 lžíce másla
  • 3/4 šálku vroucí vody

Postup

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Jablka opláchněte a vykrojte z nich jádřince, přičemž spodní část nechte neporušenou.
  3. Do malé misky dejte hnědý cukr, skořici, rozinky a nasekané pekanové ořechy a promíchejte. Jablka vložte do zapékací misky a každé jablko naplňte cukrovou směsí. Na cukrovou směs položte kousek másla.
  4. Na dno zapékací misky nalijte vroucí vodu. Pečte při 190 °C, dokud nejsou jablka uvařená a měkká. Po upečení vyjměte jablka z trouby a polijte je šťávou ze zapékací misky.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang