Nejlepší recept na hráškové pyré

LuštěninyPřílohyZeleninové přílohy
hraskove-pyre-5658197

Hráškové pyré je oblíbeným pokrmem v restauracích. Oblíbeným pro zářivou barvu, kterou dodá talíři. Slouží jako příloha a omáčka.

Co je to hráškové pyré?

Je to doslova uvařený hrášek, který se rozmixuje na hladké pyré. Chutná jako hrášek – je sladký a má poměrně jemnou chuť.

Chcete-li připravit hráškové pyré správně, tak jak to dělají restaurace, začněte osmahnutím česneku a ešalonu na másle před přidáním hrášku a vývaru. Tento malý krok navíc je opravdu důležitý. Hráškové pyré díky němu chutná luxusně.

Scezení – pro mimořádně hladké pyré

Pokud chcete dosáhnout výsledku jako v restauraci, protlačte ho přes cedník nebo síto. Je to snadné, pomocí gumové stěrky to trvá méně než 1 minutu.

Když to uděláte, bude hrachové pyré hedvábně hladké jako to, kterým se zdobí talíře v nóbl restauracích.

Ingredience

  • 1 kg mraženého hrášku
  • 125 g másla
  • 2 stroužky česneku, mletého
  • 2 středně velké ešalony , jemně nakrájené
  • 500 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru / bujónu
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/8 lžičky bílého pepře

Postup

  1. Máslo rozpusťte v hrnci na mírném ohni.
  2. Přidejte česnek a ešalony a restujte je 3 minuty.
  3. Přidejte mražený hrášek a vývar.
  4. Zvyšte teplotu, pak přikryjte a snižte teplotu na střední.
  5. Vařte 2 minuty.
  6. Z hrnce odeberte 1/3 hrnku tekutiny, kterou si ponechte.
  7. Hrášek a zbývající tekutinu přendejte do kuchyňského robotu.
  8. Přidejte sůl, pepř a případně mátu.
  9. Rozmixujte.
  10. Pro extra hladkou konzistenci ji protlačte gumovou stěrkou přes cedník.
  11. V případě potřeby přidejte více soli a pepře – nezapomeňte, že to nemá být silně ochucené nebo kořeněné.
  12. Podávejte ke svému oblíbenému pokrmu.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang