Recept na nejlepší vařené zelí

PřílohyZeleninové přílohy
Zelí

Možná to zní skromně, ale vařené zelí je naprosto vynikající! S máslem a solí z něj připravíte snadnou a zdravou přílohu.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 12 minut
  • Celkem: 22 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 velká hlávka zelí
  • sůl
  • 2 lžíce osoleného másla (nebo olivového oleje)
  • čerstvě mletý pepř

Postup

  1. Přiveďte k varu velký hrnec vody s 1 lžící soli.
  2. Z vnější části zelí odstraňte tvrdé nebo hnědé listy.
  3. Zelí nakrouhejte.
  4. Zelí vařte 12 až 15 minut, dokud není velmi měkké (zelí je obvykle hotové kolem 12 minut).
  5. Zelí slijte do cedníku.
  6. Vložte zelí do velké mísy s máslem, čerstvě mletým pepřem a košer solí (asi ¾ lžičky na velkou hlávku zelí).
  7. Sůl upravte podle chuti: solte tak dlouho, dokud chuť nevynikne.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang