Všichni, ať už Němci nebo jiní, tento salát zbožňují. Recept se dá také snadno zdvojnásobit.

Příprava

  • Příprava: 30 minut
  • Doba vaření: 20 minut
  • Celkem: 50 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 3 šálky oloupaných brambor nakrájených na kostičky
  • 4 plátky slaniny
  • 1 malá cibule nakrájená na kostičky
  • 1/4 šálku bílého octa
  • 2 lžíce vody
  • 3 lžíce bílého cukru
  • 1 lžička soli
  • 1/8 lžičky mletého černého pepře
  • 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky

Postup

  1. Brambory vložíme do hrnce a zalijeme je takovým množstvím vody, aby byly pod vodou. Přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut nebo dokud je snadno nepropíchneme vidličkou. Scedíme a dáme je stranou, aby vychladly.
  2. Slaninu vložíme do velké hluboké pánve na středně vysokou teplotu. Smažíme, dokud nezhnědne a není křupavá, podle potřeby mícháme. Následně slaninu z pánve vyndáme a dáme stranou.
  3. Do slaninového tuku přidáme cibuli a na středním plameni ji opékáme, dokud nezhnědne. Do pánve přidáme ocet, vodu, cukr, sůl a pepř. Přivedeme k varu a přidáme brambory a petrželku. Rozdrobíme polovinu slaniny. Prohřejeme a přendáme do servírovací mísy. Navrch rozdrobíme zbývající slaninu a podáváme teplé.

TIP: Zachutnal-li vám tento autentický německý bramborový salát, zkuste si připravit také rakouský bramborový salát.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang