Recept na pečenou dýni kabocha

Zeleninová jídlaZeleninové přílohy
Dýně kabocha

Tento snadný recept na pečenou kabochu je vynikající přílohou! Sladkou dýni doplňují sezamová semínka, šalvěj a ořechový sezamovo-zázvorový dresink.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 40 minut
  • Celkem: 50 minut
  • Počet porcí: 4 až 6

Ingredience

  • 1 dýně kabocha
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • dresink ze sezamového zázvoru, na pokapání
  • ¼ šálku nakrájené šalvěje
  • sezamová semínka
  • mikrozelenina

Postup

  1. Předehřejte troubu na 220 °C a dýni (vcelku) v troubě 10 minut zahřívejte, aby se dala lépe krájet.
  2. Vyložte 2 plechy na pečení pečicím papírem.
  3. Rozkrojte dýni podélně napůl, vydlabejte vnitřek a semínka a poté ji nakrájejte na 4 cm plátky.
  4. Rozdělte plátky na plechy, pokapejte je olivovým olejem, posypte solí a pepřem a pečte 25 až 30 minut.
  5. V polovině pečení je obraťte, dokud nezískají zlatohnědou barvu a nezměknou. (Poznámka: slupka by měla být měkká a je také jedlá.)
  6. Upečené dýně naaranžujte na mělký talíř.
  7. Pokapejte dresinkem a posypte šalotkou, sezamovými semínky a mikrozeleninou.
  8. Podle chuti ještě osolte a opepřete a podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang