zapečené tofu

Toto snadné pečené tofu je neodolatelně křupavé a dokonale ochucené. Použijte ho k hranolkům a dalším bezmasým hlavním jídlům.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 30 minut
  • Celkem: 45 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 blok (425 g) extra pevného tofu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • ½ lžičky česnekového prášku
  • ½ lžičky tekutého kouře
  • ½ lžičky Sriracha (nebo jiné pálivé omáčky)
  • ¼ lžičky košer soli
  • ¼ šálku kukuřičného škrobu

Postup

  1. Předehřejte troubu na 220 °C.
  2. Nakrájejte tofu na kostky.
  3. Kostky položte na čistou utěrku a druhou utěrkou je jemně naklepejte, abyste odstranili přebytečnou vlhkost.
  4. Ve velké míse smíchejte olivový olej, sójovou omáčku, česnekový prášek, tekutý kouř, Srirachu a sůl.
  5. Přidejte kostky tofu a jemně promíchejte stěrkou, dokud se nepotáhnou.
  6. Na talíř dejte 2 lžíce kukuřičného škrobu a přidejte 1 hrst kostek tofu a promíchejte, dokud se nepotáhnou.
  7. Kostky položte na pečicím papírem vyložený plech.
  8. Pokračujte s dalšími hrstmi kostek tofu, dokud nejsou všechny obalené, a přidávejte další kukuřičný škrob.
  9. Pečte 30 až 35 minut bez míchání, dokud tofu nebude zlatohnědé a zvenku křupavé.
  10. Před konzumací nechte 3 až 5 minut vychladnout.

TIP: Pokud vám recept zachutná připravte si další výtečné recepty s tofu.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang