Toto snadné pečené tofu je neodolatelně křupavé a dokonale ochucené. Použijte ho k hranolkům a dalším bezmasým hlavním jídlům.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 30 minut
- Celkem: 45 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 blok (425 g) extra pevného tofu
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce sójové omáčky
- ½ lžičky česnekového prášku
- ½ lžičky tekutého kouře
- ½ lžičky Sriracha (nebo jiné pálivé omáčky)
- ¼ lžičky košer soli
- ¼ šálku kukuřičného škrobu
Postup
- Předehřejte troubu na 220 °C.
- Nakrájejte tofu na kostky.
- Kostky položte na čistou utěrku a druhou utěrkou je jemně naklepejte, abyste odstranili přebytečnou vlhkost.
- Ve velké míse smíchejte olivový olej, sójovou omáčku, česnekový prášek, tekutý kouř, Srirachu a sůl.
- Přidejte kostky tofu a jemně promíchejte stěrkou, dokud se nepotáhnou.
- Na talíř dejte 2 lžíce kukuřičného škrobu a přidejte 1 hrst kostek tofu a promíchejte, dokud se nepotáhnou.
- Kostky položte na pečicím papírem vyložený plech.
- Pokračujte s dalšími hrstmi kostek tofu, dokud nejsou všechny obalené, a přidávejte další kukuřičný škrob.
- Pečte 30 až 35 minut bez míchání, dokud tofu nebude zlatohnědé a zvenku křupavé.
- Před konzumací nechte 3 až 5 minut vychladnout.
TIP: Pokud vám recept zachutná připravte si další výtečné recepty s tofu.