Ingredience

  • 60 dkg syrových brambor
  • 10 dkg hrubé mouky
  • 12 dkg hrubé krupice
  • 1 vejce
  • 1 lžíce smetany
  • sůl
  • olej
  • popř. 50 g slaniny

Postup

Oloupané brambory omyjeme, nastrouháme na jemném struhadle a vodu dobře vymačkáme. Přidáme vejce a smetanu, špetku soli a vypracujeme v míse těsto. Mokrou rukou tvarujeme knedlíčky, které zaváříme do vroucí osolené vody. Knedlíčky vaříme 6 až 10 minut.

Uvařené vyjmeme na mísu a polijeme rozškvařenou slaninou nebo v oleji osmaženými sezamovými semeny (chutná jako škvarky – bez cholesterolu). Podáváme s kysaným zelím, se špenátem nebo jinou dušenou zeleninou.

IngredienceRecept

© 2023 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang