Tento zdravý recept na müsli je plný celozrnných obilovin, ořechů a semínek, takže si snadno připravíte sytou snídani.
Ingredience
- 3 a 1/2 šálku ovesných vloček
- 1/2 šálku pšeničných otrub
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1/2 šálku nakrájených mandlí
- 1/4 šálku pekanových ořechů, nahrubo nasekaných
- 1/4 šálku loupaných dýňových semínek
- 1/2 šálku neslazených kokosových vloček
- 1/4 šálku sušených meruněk, nahrubo nasekaných
- 1/4 šálku sušených třešní
Postup
- Troubu zahřejte na 175 °C. Ovesné vločky, pšeničné otruby, sůl a skořici dejte na plech s okrajem, promíchejte a rozprostřete do rovnoměrné vrstvy. Na druhý plech s okrajem dejte mandle, pekanové ořechy a dýňová semínka, promíchejte je a rozprostřete do rovnoměrné vrstvy.
- Oba plechy přeneste do trouby, ovesné vločky položte na horní rošt a ořechy na spodní. Pečte, dokud nejsou ořechy voňavé, 10 až 12 minut.
- Vyjměte plech s ořechy a dejte ho stranou, aby vychladl. Ovesné vločky posypte kokosem, vraťte na horní rošt a pečte, dokud kokos nezíská zlatohnědou barvu, asi dalších 5 minut.
- Vyjměte z trouby a dejte stranou vychladnout, asi 10 minut.
- Přeneste obsah obou plechů do velké mísy.
- Přidejte meruňky a třešně a promíchejte.
- Müsli lze skladovat ve vzduchotěsné nádobě při pokojové teplotě až 1 měsíc.
- Vychutnejte si je jako ovesnou kaši, cereálie, ovesné vločky na noc nebo s jogurtem, posypané čerstvým ovocem a případně pokapané medem nebo javorovým sirupem.