7 řeznických potřeb, které by neměly chybět v žádné kuchyni

Magazín

V průmyslu jsou řeznické potřeby základním nástrojem pro zpracování masa a jeho přípravu pro další úpravu. Nicméně řeznické potřeby jsou také důležité pro kuchaře a využití najdou všude tam, kde se zpracovává maso. V tomto článku se podíváme na 5 nejzákladnějších řeznických potřeb, které by neměly chybět v žádné kuchyni.

Vybavení nejen pro řezníky

Řeznické potřeby zahrnují různé důležité nástroje zejména pro zpracování masa. Nůž na maso, mlýnek, nářezový stroj či třeba plničku klobás. Jde o základní potřeby, které by neměly chybět v žádné profesionální kuchyni. Kvalitní a profesionální řeznické potřeby vám umožní snadnější a efektivnější zpracování masa a přípravu různých druhů jídel.

Nůž na maso

Nůž na maso by měl být v kuchyni základním nástrojem pro řezání masa. Důležitými faktory jsou tuhost a ostrost čepele. Musí být ostrý, aby mohl snadno řezat a krájet maso. Také by měl být dostatečně tuhý, aby snadno řezal maso, ale zároveň dostatečně pružný, aby se mohl přizpůsobit povrchu masa. 

Existuje mnoho typů nožů, od tradičních řeznických nožů až po moderní keramické nože. Při výběru nože na maso je důležité vybrat takový, který bude ergonomický a dobře padne do ruky. Kromě toho by měl být vyroben z kvalitních materiálů, aby vydržel dlouho a jeho údržba byla jednoduchá.

Mlýnek na maso

Mlýnek na maso je dalším důležitým nástrojem při zpracování masa. Je ideální pro přípravu mletého masa na různé druhy jídel, jako jsou hamburgery, klobásy a další. Při výběru mlýnku na maso by měl být klíčovým faktorem jeho výkon. Vyšší výkon znamená, že mlýnek bude schopen zpracovat větší množství masa rychleji a efektivněji. Kromě toho by měl být mlýnek vybaven kvalitními noži a sítkem, aby mleté maso mělo dokonalou konzistenci.

Naklepávač masa

Naklepávač masa je ideálním nástrojem pro změkčení masa. Dokáže naklepat velké množství plátků masa. Ušetří tak mnoho času při přípravě lahodného masa, navíc zlepšuje vstřebávání marinády a koření. Naklepávač by měl být vyroben z kvalitní oceli, aby odolal vysokému tlaku a vyhověl náročným nárokům.

Nářezový stroj

Nářezový stroj je neocenitelným pomocníkem. Jde o profesionální nástroj, který se používá k řezání mas a dalších potravin na tenké plátky. Můžete se tak spolehnout, že každý plátek je stejně široký. Krájení je přitom hotového během chvilky. Nářezový stroj by měl být vybaven kvalitní čepelí a dostatečně silným motorem, aby dokázal snadno řezat i tvrdší kousky masa. 

Plnička klobás

Plnička klobás je praktickým nástrojem pro přípravu domácích klobás. Tento nástroj vám umožní snadno naplnit střeva masem a vytvořit dokonalé klobásy. Zařízení může být vybaveno kvalitním motorem, ale najít lze i manuální modely. Elektrické plničky umožňují rychlé a efektivní plnění klobás i ve velkých provozech. Při výběru je dobré zohlednit také kapacitu zařízení, aby byla dostatečná pro vaše potřeby.

Pily na kosti

Pila na kosti patří mezi nástroje, které mají poměrně univerzální využití. Primárně jsou samozřejmě používány pro řezání masa a kostí. Dostupné jsou profesionální stroje, ale využít lze i běžný pilový list. Při výběru pily na kosti je důležité zvážit výkon a velikost stroje. Dle toho si poradí s různými potravinami – čerstvými i mraženými.

Výběr správných řeznických potřeb může mít zásadní vliv na výslednou kvalitu zpracování masa. Při výběru je třeba brát v úvahu několik faktorů, jako jsou výkon, kvalita materiálů, ergonomie, velikost a hmotnost. Pokud se rozhodnete investovat do kvalitních řeznických potřeb, můžete být jistí, že vaše práce bude rychlejší a efektivnější a výsledné produkty budou mít dokonalou kvalitu.

Zdroj obrázku: Tatjana Baibakova / Shutterstock.com

Kategorie:

Magazín

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang