Bahn-mi bagetky

MagazínSendviče

Tradiční vietnamské zeleninové bagetky přinesou na váš stůl chuť exotiky. Čerstvý koriandr, zázvor nebo bílá ředkev mají zároveň blahodárné účinky na zdraví.

Ingredience

  • 2 střední bagety
  • 1 bílé tofu natural
  • 1 čl sezamového oleje
  • 2 pl sójové omáčky
  • 1 pl nastrouhaného zázvoru
  • 2 na tenké proužky nakrájené mrkve
  • kousek bílé ředkve na tenké proužky
  • ½ hrnku rýžového octa
  • ¼ hrnku vody
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • čerstvý koriandr
  • salátovou okurka
  • jarní cibulka

Postup

  • Tofu opláchneme, nakrájíme na 4 části (rozřízneme ho podélně a pak ještě na polovinu a na polovinu), zabalíme do čisté utěrky, zatížíme a necháme alespoň 20 minut lisovat.
  • Mezitím si připravíme nakládanou zeleninu. V malém kastrůlku smícháme ocet s vodou a cukrem a na mírném plameni zahříváme dokud se cukr zcela nerozpustí. Odstavíme z plamene, zamícháme nakrájenou zeleninu, přelijeme do uzavíratelné nádoby a necháme alespoň 30 minut marinovat.
  • Když máme tofu vylisované, připravíme marinádu. Sezamový olej smícháme se sójovou omáčkou a zázvorem a vložíme do toho tofu, které alespoň 30 minut marinujeme.
  • Pak kousky tofu poklademe na plech vyložený papírem na pečení, potřeme zbylou marinádou a pečeme 10 minut v troubě vyhřáté na 200 stupňů, po 10 minutách tofu otočíme a z druhé strany pečeme dalších 10 minut.
  • Nakonec rozkrojíme bagetky, které jemně potřeme olivovým olejem, opečeme, naskládáme do nich tofu, marinovanou zeleninu, čerstvou okurku, jarní cibulku, koriandr, přiklopíme, jemně stiskneme a podáváme.

Kategorie:

Magazín | Sendviče

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang