Plněné zelené papriky – recept

Hlavní jídlaPro začátečníky
plnene-zelene-papriky-5360464

Lahodné plněné zelené papriky, které se snadno připravují. Každá zelená paprika obsahuje mleté hovězí maso, cibuli, rajčata, rýži a sýr a vaří se v rajčatové polévce.

Příprava

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření: 30 minut
  • Celkem: 1 hodina
  • Počet porcí: 6 porcí

Ingredience

  • 6 zelených paprik
  • sůl podle chuti
  • 450 g mletého hovězího masa
  • ⅓ šálku nakrájené cibule
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 plechovka celých loupaných rajčat, nakrájených na kousky
  • ½ šálku vody
  • ½ šálku nevařené rýže
  • 1 lžička worcestrové omáčky
  • 1 šálek strouhaného čedaru
  • 2 plechovky kondenzované rajčatové polévky
  • voda podle potřeby

Postup

  1. Přiveďte k varu velký hrnec osolené vody.
  2. Z paprik odřízněte vršky a odstraňte semínka.
  3. Papriky vařte 5 minut ve vroucí vodě a pak je slijte.
  4. Každou papriku posypte solí a dejte stranou.
  5. Mleté hovězí maso a cibuli vložte do velké pánve na střední teplotu.
  6. Vařte a míchejte, dokud hovězí maso nezhnědne, asi 5 minut.
  7. Odsaďte přebytečný tuk a dochuťte solí a pepřem.
  8. Vmíchejte rajčata, 1/2 šálku vody, rýži a worcesterovou omáčku.
  9. Snižte teplotu na minimum, přikryjte a vařte, dokud rýže nezměkne, asi 15 minut.
  10. Odstavte z ohně a vmíchejte sýr.
  11. Předehřejte troubu na 175 °C.
  12. Každou papriku naplňte směsí hovězího masa a rýže a položte ji do zapékací misky otevřenou stranou nahoru.
  13. Ve střední misce smíchejte rajčatovou polévku s takovým množstvím vody, aby polévka měla konzistenci omáčky.
  14. Nalijte ji na papriky a přikryjte je alobalem.
  15. Pečte v předehřáté troubě, dokud se sýr nerozpustí a nevytvoří bublinky, asi 25 až 30 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang