Recept na domácí jablečný mošt

DžusyFreshMoštyNápoje
domaci-jablecny-most-2

Domácí jablečný mošt je typickým podzimním nápojem a my vás naučíme, jak si vyrobit jednoduchou verzi pomocí pomalého hrnce.

Ingredience

  • 1 pomeranč
  • 10 středně velkých jablek (použijte různé odrůdy)
  • 3 tyčinky skořice (nebo 1 lžíce mleté skořice)
  • 1 lžička mletého hřebíčku
  • krystalový cukr

Postup

  1. Pomeranč oloupejte a vložte jeho části do čtyřčtvrtečního nebo většího pomalého hrnce. Jablka opláchněte, nakrájejte na čtvrtky a vložte do pomalého hrnce.
  2. Přidejte tyčinky skořice, mletý hřebíček a cukr. Přidejte jen tolik vody, aby bylo ovoce zakryté.
  3. Vařte na mírném ohni 6-7 hodin. (Nebo na vysoké teplotě po dobu 3 hodin.)
  4. Po 6-7 hodinách bude ovoce velmi měkké. Pomocí velké lžíce ovoce rozmačkejte a uvolněte z něj tekutiny. Nechte mošt vařit na mírném ohni ještě 1 hodinu.
  5. Velmi pomalu přeceďte tekutinu přes jemné síto do velkého hrnce nebo džbánu. Pevné části můžete vyhodit. Ještě jednou mošt přeceďte, abyste se zbavili dalších pevných látek.
  6. Cider podávejte teplý.
  7. Zbytky moštu vydrží v chladničce až 5-7 dní. Před podáváním ho ohřejte na sporáku nebo si ho vychutnejte studený.

Kategorie:

Džusy | Fresh | Mošty | Nápoje
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang