Recept na domácí rajčatovou šťávu

DžusyFreshKoktejlyLimonádyNápoje
domaci-rajcatova-stava

Pokud v létě přemýšlíte, jak zužitkovat nadúrodu rajčat, vyzkoušejte i tuto domácí rajčatovou šťávu.

Ingredicence

  • 1,3 kg velmi zralých rajčat, zbavených jadřinců a nahrubo nakrájených
  • 1 a 1/4 hrnku nakrájeného řapíkatého celeru s listy
  • 1/3 hrnku nakrájené cibule
  • 2 lžíce cukru (nebo podle chuti)
  • 1 lžička soli
  • Špetka černého pepře
  • 6 až 8 kapek Tabasca (podle chuti)

Postup

  1. Vložte všechny ingredience do velkého nerezového hrnce. Přiveďte k varu a vařte odkryté, dokud směs nebude úplně rozvařená, asi 25 minut.
  2. Směs propasírujte přes síto s jemnými oky. Nechte zcela vychladnout.
  3. Skladujte zakryté a v chladu. V lednici vydrží asi 1 týden, případně zavařte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang