
Pokud v létě přemýšlíte, jak zužitkovat nadúrodu rajčat, vyzkoušejte i tuto domácí rajčatovou šťávu.
Ingredicence
- 1,3 kg velmi zralých rajčat, zbavených jadřinců a nahrubo nakrájených
- 1 a 1/4 hrnku nakrájeného řapíkatého celeru s listy
- 1/3 hrnku nakrájené cibule
- 2 lžíce cukru (nebo podle chuti)
- 1 lžička soli
- Špetka černého pepře
- 6 až 8 kapek Tabasca (podle chuti)
Postup
- Vložte všechny ingredience do velkého nerezového hrnce. Přiveďte k varu a vařte odkryté, dokud směs nebude úplně rozvařená, asi 25 minut.
- Směs propasírujte přes síto s jemnými oky. Nechte zcela vychladnout.
- Skladujte zakryté a v chladu. V lednici vydrží asi 1 týden, případně zavařte.