Sójová majonéza – víte, jak ji můžete připravit?

MagazínVeganské

Sójová majonéza je výbornou alternativou klasické majonézy, která sa běžně připravuje z vajec. Netradiční majonéza je nejen výborným zdrojem bílkovin, ale je vhodná i pro lidi s alergií na bílkovinu kravského mléka nebo s intolerancí na laktózu.

Výroba sójové majonézy, která se může použít na přípravu lahodných salátů, vám bude v případě postupu podle tohoto receptu trvat cca 10-12 minut.

Ingredience

  • 1 ks TOFU natural
  • 1/2 ČL sezamového oleje
  • 2 PL jablečného octa
  • 1 ČL plnotučné hořčice
  • 1 ČL soli
  • 1/2 ČL mletého koření
  • 1/ 4 šálku arašídového oleje (nebo olivového oleje)

Postup

  • Do mixéru vložíme tofu, sezamový olej, jablečný ocet, hořčici, sůl, koření a rozmixujeme tak, aby jsme dosáhli hladké konzistence.
  • Pokud jsme dosáhli hladké konzistence, přidáváme postupně (po malých dávkách, ) arašídový olej, až do námi požadované hustoty.
  • Sójovou majonézu doporučujeme ihned spotřebovat.

Kategorie:

Magazín | Veganské

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang