Těstoviny Aglio e olio

Těstoviny

Klasická italská kuchyně nikdy nezklame. Jen z několika surovin lze připravit skvělé těstoviny Aglio e olio – jedny z nejlepších těstovin – česnek (aglio), olej (olio) a parmezán.

Základem těstovin Aglio Olio je česnek pěkně opečený do zlato – hněda. Pokud se nechá příliš světlý, nedostane se z něj plná a křupavá chuť. Pokud se opeče příliš, zhořkne.

Množství ingrediencí je orientační – v případě tohoto receptu se dá řídit podle sebe. Zejména pokud nemáte rádi pálivé nebo připravujete těstoviny pro děti, pak určitě vynecháte chilli.

Ingredience

  • špagety
  • 1 hlavička česneku
  • olivový olej
  • parmezán

Postup

  • Špagety uvařte v dobře osolené vodě podle návodu. Měly by se vařit v dostatku vody a zůstat pevné.
  • Očistíme si česnek a nakrájíme ho na tenké plátky a chilli papričky si nakrájíme na tenké kroužky.
  • Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a přidáme česnek s chilli papričkami. Jemně opékejte, dokud česnek nanadobudne jemnou zlatohnědou barvu. Oleje můžete použít i více – chuť česneku a papriček se do něj vyluhuje a to pak pěkně rovnoměrně obalí špagety.
  • Když je česnek opečený do křupava, přidáme do pánve slité a okapané špagety a dobře promícháme, aby se obalily, česnekem, chilli a ochuceným olejem.
  • Můžeme podávat bez dalšího dochucení, nebo ještě posypeme petrželovou natí a parmazánem.

TIP: Pokud máte rádi chilli – přidejte chilli papričky čerstvé nebo nakládané v oleji.

pokud používáte chilli papričky. nakládané v oleji, určitě použijte i trochu z nálevu do pánve. Nebojte se přidat hodně česneku. Právě opečený křupavý česnek a olej dodává těmto špagetám tu výbornou chuť.

Kategorie:

Těstoviny

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang