Recepty na 3 letní snídaňové jogurty, které si zamilujete

Magazín

Také máte během teplých dnů rádi ke snídani jogurt? Jde o variantu, po které se ani v parném dni nebudete cítit těžce, se správnými ingrediencemi jde navíc o zdravou snídani plnou živin. V článku si ukážeme tři recepty na skvělé jogurty.

Křupavý jogurt s granolou a sušeným ovocem

Připravit si můžete jogurt s křupavými přísadami. Taková snídaně zaboduje i u dětí. Výhodou tohoto jogurtu je, že jde o snídani snadnou na přípravu a ingredience máte vždy po ruce.

Co budete potřebovat

  • bílý jogurt (asi 200 g dle balení)
  • hrst domácí granoly
  • sušené ovoce (jablka, banány, brusinky…)
  • kvalitní čokoládu

Postup přípravy

Domácí granolu je vhodné si připravit předem ve větším množství. Že sušené ovoce má oproti čerstvému nesrovnatelně delší trvanlivost, vás pak asi nepřekvapí. V uzavřeném balení vám vydrží ingredience mnoho týdnů a při přípravě snídaně tak jen snadno sáhnete pro jednu hrst, kterou právě potřebujete.

Přidáváte-li sušené banány, můžete je v jogurtu chvíli nechat, aby trochu změkly. Ale není to samozřejmě podmínkou. Granolu naopak přidejte až těsně před podáváním, stejně jako čokoládu. Nemáte-li čokoládové čočky, můžete čokoládu nastrouhat na struhadle. Do jogurtu samozřejmě můžete přidat i další křupané trvanlivé složky dle své vlastní chuti.

Jogurt s kiwi, ostružinami a kešu

Druhý z receptů je plný rozmanitých chutí a živin. Připravíme si jogurt z kombinace surovin, která může na první pohled vypadat nevšedně, chuťově jde ale skvěle dohromady. Inspirována je exotickými letními destinacemi.

Ingredience

  • 1 ks kiwi
  • hrst kešu ořechů
  • 2 hrsti ostružin
  • lžička strouhaného kokosu
  • pár lístků máty
  • lžíce domácí granoly
  • 500 g jogurtu

Postup přípravy

V tomto případě vám ingredience vystačí na dvě až tři porce. Kiwi oloupejte a nakrájejte na plátky. Kešu ořechy rovněž můžete překrojit na polovinu nebo podrtit, ale není to nutné. Nemáte-li přímo strouhaný kokos, můžete si jej nastrouhat z kokosu celého. Kokosové mléko pak můžete do jogurtu přidat, chuťový výsledek bude úžasný! Lístky máty jsou pak nejlepší čerstvě utržené, jen je opláchněte vodou.

Následně dejte do misky na její okraj ostružiny, poté do zbytku umístěte jogurt. Nahoře pak dozdobte kiwi, kešu, granolou, kokosem a mátou. Servírujte „toping“ do proužků, které vypadají skvěle. Jíme přece i očima.

Letní jogurt s čerstvými jahodami

Jako poslední si uvedeme letní klasiku, kterou oceníte, zejména pokud máte domácí jahody nebo chodíte na samosběr. S takovými jahodami totiž tento jogurt chutná nejlépe.

Kupte si tučný jogurt – smetanový nebo řecký. Dále budete potřebovat vrchovatou hrst jahod a lžíci cukru.

Polovinu jahod rozmačkejte s cukrem, druhou polovinu nakrájejte na kousky. Poté smíchejte v misce kousky jahod s jogurtem a navrch zalijte mačkanými jahodami s cukrem. Skvělá kalorická snídaně, která se prostě na léto hodí.

Zdroj obrázku: Vladislav Noseek / stock.adobe.com

Kategorie:

Magazín

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang