Avokádová pěna

Magazín

Není snad jiného druhu ovoce či zeleniny, který by tak striktně rozděloval strávníky na dva neslučitelné tábory než  avokádo. Lidé ho buď milují, nebo naprosto odmítají. Pevně věřím, že stejně jako já patříte do první skupiny a řadíte se k vášnivým milovníkům tohoto skvělého, zeleného plodu. Pokud stále váháte, zda ho zařadit do vašeho jídelníčku, směle do toho.

Avokádo je plné zdraví prospěšných látek, je skvělým pomocníkem v redukci hmotnosti, pomáhá snižovat krevní tlak, bojovat proti depresím a stavům únavy. Ačkoli se jedná o ovoce obsahuje velké množství zdravých tuků, konkrétně pak především nenasycené mastné kyseliny.

Pokud jste stále nenašli odvahu ke konzumaci samotného avokáda, vytvořte z něj skvělý čokoládový dezert. Ve spojení s kakaem a banánem vznikne vynikající zdravá sladká lahůdka, která vaše chuťové pohárky stoprocentně uspokojí. Věřím, že se zamilujete stejně jako já. Po první lžičce jsem věděla, že tohle bude moje nová láska a závislost.

Pěna je slazená pouze banánem a po prvním soustu se vám na jazyku rozplyne plná chuť kakaa, když ji jíte, máte pocit, že jste se ocitli v čokoládovém nebi.

Ingredience

Budeme potřebovat:

  • 1 zralé avokádo
  • 1 menší zralý banán
  • 4 lžíce nepraženého kakaa
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3 lžíce kokosového mléka
  • ovoce a kokosové plátky na ozdobení

A jak dál?

Postup přípravy

Tohle je snad ten nejjednodušší postup na dezert, který znám. Avokádo rozpůlíme, zbavíme ho pecky a pomocí lžíce vydlabeme. Dávejte si pozor, abyste měli avokádo opravdu zralé, jinak pěna nebude hladká a sametová. K vydlabanému avokádu přidáme na kousky pokrájený zralý banán, kakao, vanilkový extrakt a kokosové mléko.

Pro výrobu této pěny používám raději kupované mléko kvůli jeho husté konzistenci. Pokud byste chtěli použít domácí, určitě můžete, ale upřednostnila bych spíše kokosovou smetanu.
Teď už stačí jen všechny ingredience společně rozmixovat na hladký sametový krém, který rozdělíme do pohárků a ozdobíme čerstvým ovocem (já použila borůvky) a plátky kokosu.

Doba přípravy: 5 minut
Počet porcí: 2

© 2021 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang