Chlebová selská polévka – recept

Chléb z pekárnyPolévkyPro začátečníkySlané recepty
mamma-chleba-8645290

Ingredience

  • 300 g suchých chlebových kůrek
  • 100 g sádla
  • 150 g cibule
  • 3 vejce
  • hrst sekané zelené petrželky
  • sůl
  • paprika

Postup

Chlebové kůrky nakrájíme nebo nalámeme na kousky, osmažíme s cibulí na sádle / může být vepřové, ale třeba i husí/, dáme špetku papriky a sekanou petrželku, zamícháme a zalijeme 1,5 litrem horké vody. Povaříme. Vejce rozšleháme a pomalu za stálého míchání je lijeme do vařící polévky, dále už nevaříme.

Dobrý tip na zužitkování přebytku chleba, který by nám ztvrdnul – z ještě měkkého odkrojíme kůrky, rovnou nakrájíme na kostičky a necháme uschnout. Můžeme si je po dokonalém uschnutí schovat pro další použití jako např. strouhanku.

Masožrouty upozorňuji, že polévka má kupodivu příjemně masovou chuť.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang