Recept na nejlepší dýňové empanadas

DezertySladká jídlaSladké pečivo
Dýňové empanadas

Tyto dýňové empanadas jsou novou verzí tradičních mexických empanadas.

Příprava

  • Příprava: 40 minut
  • Vaření: 20 minut
  • Celkem: 1 hodina
  • Počet porcí: 12

Ingredience

Na těsto

  • 3 hrnky hladké mouky
  • ⅓ šálku bílého cukru
  • 1 a ½ lžičky soli
  • ¼ lžičky prášku do pečiva
  • 1 šálek rostlinného tuku (pokojové teploty)
  • 1 šálek teplé vody

Na náplň

  • 4 šálky čisté dýně v plechovce
  • 1 šálek bílého cukru
  • 2 velká vejce
  • 1 a ½ lžičky mleté skořice
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • ½ lžičky mletého hřebíčku
  • přídavná ingredience: 1 velké rozšlehané vejce

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C.
  2. Plechy na pečení vyložte papírem na pečení.
  3. Ve velké míse prošlehejte mouku, cukr, sůl a prášek do pečiva.
  4. Do moučné směsi vmíchejte zkrácený tuk, dokud nebude připomínat hrubou drobenku.
  5. Vmíchejte teplou vodu po dvou lžících, dokud se těsto nezačne spojovat.
  6. Těsto v míse několikrát prohněťte.
  7. Těsto přeneste na pomoučený povrch.
  8. Těsto rozdělíme na čtvrtiny a každou čtvrtinu rozdělíme na třetiny, aby vzniklo 12 stejných dílů.
  9. Každou část rozválejte do tvaru koule.
  10. Přikryjte je utěrkou a nechte odstát, zatímco budete připravovat náplň.
  11. Připravte náplň: dýni, cukr, vejce, skořici, sůl, zázvor a hřebíček smíchejte ve velké míse dohladka.
  12. Každou kuličku těsta rozválejte na pomoučeném válu na tenký kruh o průměru 15 cm.
  13. Do středu každého kolečka těsta dejte lžičkou asi 1/3 hrnku náplně.
  14. Těsto přeložte přes náplň, abyste vytvořili půlměsíc koláče, a okraje zmačkejte vidličkou.
  15. Položte na připravené plechy.
  16. Vrchní část koláčů potřete rozšlehaným vejcem.
  17. Pečte v předehřáté troubě, dokud není náplň horká a kůrky lesklé a zhnědlé, asi 20 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang