syrove-tycinky

Vyzkoušejte recept na tuto sýrovou pochoutku, kterou můžete pohostit každou nečekanou návštěvu.

Ingredience

  • 3 bločky (po 300 g) sýra Cheddar, nastrouhaný a poté ponechaný při pokojové teplotě
  • 1 šálek změklého másla
  • 4 šálky prosáté hladké mouky
  • 2 lžičky soli
  • 1/8 lžičky černého pepře
  • 1/8 lžičky kajenského pepře
  • špetka česnekového prášku

Postup

  1. Předehřejte troubu na 160 °C.
  2. Do mísy silného elektrického mixéru vložte změklý sýr a máslo. Pomocí nejtěžšího nástavce s lopatkami mixéru šlehejte, dokud směs nebude mít konzistenci šlehačky, 15 až 30 minut.
  3. Do velké mísy prosejte 3 šálky mouky se solí, černým pepřem, kajenským pepřem a česnekovým práškem. Postupně přidávejte ochucenou mouku do sýrové směsi po velkých lžících a po každém přidání dobře vyšlehejte.
  4. Postupně přidávejte zbývající 1 hrnek neochucené mouky, dokud těsto nebude poněkud tuhé, ale stále dostatečně měkké, aby se dalo protlačit lisem na sušenky; možná nebude nutné přidat všechnu mouku.
  5. Lehce postříkejte 4 plechy na sušenky sprejem na vaření. Část těsta vložte do lisu na sušenky opatřeného hvězdicovou trubičkou a vytlačte těsto na plech v dlouhých pruzích po celé délce plechu.
  6. Postup opakujte, dokud není plech plný. Pečte, dokud nejsou brčka zlatohnědá a křupavá, asi 20 minut.
  7. Dlouhé proužky rukama nebo ostrým nožem nalámejte nebo nakrájejte na kousky. Nechte je vychladnout na drátěné mřížce.
  8. Po úplném vychladnutí je podávejte nebo uchovávejte v těsně přikryté nádobě.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang