Gimlet z okurky a máty – recept

KoktejlyLedové nápojeNápoje
gimlet-z-okurky-a-maty-9569185

Naučte se připravit osvěžující okurkový a mátový gimlet. Tento přirozeně oslazený okurkový koktejl je ideální pro teplé dny.

Ingredience

  • 5 cm plátek oloupané okurky, rozpůlený a rozčtvrcený
  • 10 lístků máty
  • 1 a ½ lžičky lehkého agávového nektaru nebo sirupu
  • 1 limetka, odšťavněná
  • 45 ml ginu

Postup

  1. V koktejlovém šejkru rozmixujte okurku, mátu a agávový nektar, dokud okurka nepřestane klást odpor.
  2. Naplňte šejkr ledem, přilijte limetkovou šťávu a gin.
  3. Na šejkr nasaďte víko a šejkrem třepejte, dokud není koktejl důkladně vychlazený, přibližně 20 sekund.
  4. Směs přelijte do sklenice na martini.
  5. Pokud chcete, ozdobte malou snítkou máty.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang