Koláčový korpus z grahamových sušenek – recept

DezertyDezerty, zákusky a poháryDortyKoláče a buchtyMoučníkySladká jídla

Tento korpus se hodí k mnoha různým koláčům.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Doba pečení: 7 minut
  • Celkem: 17 minut
  • Počet porcí: 1 koláčový korpus

Ingredience

  • 1 a 1/2 šálku jemně mletých grahamových sušenek
  • 1/3 šálku bílého cukru
  • 6 lžic rozpuštěného másla
  • 1/2 lžičky mleté skořice (volitelné)

Postup

  1. Smícháme grahamové sušenky, cukr, rozpuštěné máslo nebo margarín a skořici, dokud se dobře nespojí. Směs vložíme do koláčové formy.
  2. Pečeme 7 minut při teplotě 190 °C. Necháme vychladnout.
  3. Pokud recept vyžaduje nepečený koláčový korpus, stačí jej asi 1 hodinu chladit.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang