horky-mlecny-dort

Tento jednoduchý staromódní horký mléčný koláč chutná tak dobře, že vás překvapí.

Ingredience

  • 4 velká vejce, pokojová teplota
  • 2 šálky cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 a 1/4 šálku hladké mouky
  • 2 a 1/4 lžičky prášku do pečiva
  • 1 a 1/4 šálku 2% mléka
  • 10 lžic másla nakrájeného na kostičky

Recept je na 16 porcí.

Postup

  1. Předehřejte troubu na 177 °C.
  2. Ve velké míse šlehejte vejce při vysokých otáčkách 5 minut nebo dokud nezhoustnou a nezískají citronovou barvu.
  3. Postupně přidávejte cukr a šlehejte, dokud nebude směs lehká a nadýchaná.
  4. Vmíchejte vanilku.
  5. Smíchejte mouku a prášek do pečiva.
  6. Postupně přidávejte do těsta a šlehejte na nízkých otáčkách, dokud nebude hladké.
  7. V malém hrnci zahřejte mléko a máslo, dokud se máslo nerozpustí.
  8. Postupně přidávejte do těsta.
  9. Šlehejte, dokud se nespojí.
  10. Nalijte do vymazané formy 33×23 cm.
  11. Pečte, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá, 30-35 minut.
  12. Nechte vychladnout na mřížce.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang