Jak uvařit zmražené krevety – recept

KrevetyMořské plody
jak-uvarit-zmrazene-krevety-1844144

Krevety jsou tak šťavnaté a chutné, že se vámi ani nebude chtít věřit, že jste to už nedělali dřív. Přímo z mrazáku na plech se tyto krevety obalí cajunským kořením a získají pikantní a slanou podobu smažených krevet.

Na rozdíl od kuřete nebo lososa jsou krevety tak malé a tak rychle uvařené, že je těžké je nedovařit nebo podávat nedopečené.

Vaření receptu ze zmražených krevet, resp. jejich masa ve skutečnosti pomáhá zabránit jejich převaření, což vede ke šťavnatějším a křehčím krevetám.

Cajunské krevety za 15 minut

Před samotnou přípravou je potřeba dodržet základní tipy na přípravu. Jak nejlépe vařit dle receptu zmražené krevety?

  • Připravte si směs koření: Můžete také použít svou oblíbenou balenou směs koření (jen se ujistěte, že máte ve směsi nebo po ruce také sůl na dochucení krevet).
  • Zmražené krevety opláchněte: Rychlé opláchnutí za studena odstraní z krevet krystalky ledu a uvolní případné slepené krevety.
  • Krevety promíchejte se směsí koření: Vlhkost z opláchnutí krevet pomůže směsi koření přilnout.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 5 minut
  • Počet porcí: 4 porce

Ingredience

  • 3/4 lžičky soli
  • 1/2 lžičky granulovaného česneku
  • 1/2 lžičky papriky
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 1/4 lžičky granulované cibule
  • 1/4 lžičky sušeného tymiánu
  • 1/4 lžičky sušeného oregana
  • 1/4 lžičky kajenského pepře
  • 680 g nevařených, očištěných a oloupaných extra velkých mražených krevet

Postup

  1. Na krevety připravte směs cajunského koření.
  2. Do velké mísy dejte sůl, česnekový prášek, papriku, černý pepř, cibulový prášek, tymián, oregano a kajenský pepř a promíchejte.
  3. Předehřejte troubu s plechem alespoň 10 minut.
  4. Zmrazené krevety vložte do cedníku a asi 1 minutu je oplachujte pod tekoucí studenou vodou.
  5. Protřepejte cedník, abyste odstranili co nejvíce přebytečné vody.
  6. Krevety přidejte do směsi koření a promíchejte.
  7. Předehřátý plech opatrně vyjměte z trouby.
  8. Rychle na něj nasypte krevety.
  9. Krevety by měly okamžitě zasyčet.
  10. Krevety, které jsou příliš blízko u sebe nebo na sobě, uspořádejte kleštěmi tak, aby byly v jedné vrstvě a rovnoměrně od sebe.
  11. Opékejte 5 minut.
  12. Plech vraťte a opékejte, dokud se krevety mírně nezakřiví asi 5 minut.

Příprava cajunských krevet za pouhých 15 minut je skvělým způsobem, jak si vychutnat chutné a pikantní jídlo bez dlouhého vaření. Tento rychlý a jednoduchý recept je ideální pro rušné večery, kdy chcete něco lahodného a výživného.

Kombinace čerstvých krevet a aromatického cajunského koření vytváří pokrm, který potěší vaše chuťové buňky a přinese do vaší kuchyně kousek jižanského kouzla.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang