Krevety jsou tak šťavnaté a chutné, že se vámi ani nebude chtít věřit, že jste to už nedělali dřív. Přímo z mrazáku na plech se tyto krevety obalí cajunským kořením a získají pikantní a slanou podobu smažených krevet.
Na rozdíl od kuřete nebo lososa jsou krevety tak malé a tak rychle uvařené, že je těžké je nedovařit nebo podávat nedopečené.
Vaření receptu ze zmražených krevet, resp. jejich masa ve skutečnosti pomáhá zabránit jejich převaření, což vede ke šťavnatějším a křehčím krevetám.
Cajunské krevety za 15 minut
Před samotnou přípravou je potřeba dodržet základní tipy na přípravu. Jak nejlépe vařit dle receptu zmražené krevety?
- Připravte si směs koření: Můžete také použít svou oblíbenou balenou směs koření (jen se ujistěte, že máte ve směsi nebo po ruce také sůl na dochucení krevet).
- Zmražené krevety opláchněte: Rychlé opláchnutí za studena odstraní z krevet krystalky ledu a uvolní případné slepené krevety.
- Krevety promíchejte se směsí koření: Vlhkost z opláchnutí krevet pomůže směsi koření přilnout.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 5 minut
- Počet porcí: 4 porce
Ingredience
- 3/4 lžičky soli
- 1/2 lžičky granulovaného česneku
- 1/2 lžičky papriky
- 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 1/4 lžičky granulované cibule
- 1/4 lžičky sušeného tymiánu
- 1/4 lžičky sušeného oregana
- 1/4 lžičky kajenského pepře
- 680 g nevařených, očištěných a oloupaných extra velkých mražených krevet
Postup
- Na krevety připravte směs cajunského koření.
- Do velké mísy dejte sůl, česnekový prášek, papriku, černý pepř, cibulový prášek, tymián, oregano a kajenský pepř a promíchejte.
- Předehřejte troubu s plechem alespoň 10 minut.
- Zmrazené krevety vložte do cedníku a asi 1 minutu je oplachujte pod tekoucí studenou vodou.
- Protřepejte cedník, abyste odstranili co nejvíce přebytečné vody.
- Krevety přidejte do směsi koření a promíchejte.
- Předehřátý plech opatrně vyjměte z trouby.
- Rychle na něj nasypte krevety.
- Krevety by měly okamžitě zasyčet.
- Krevety, které jsou příliš blízko u sebe nebo na sobě, uspořádejte kleštěmi tak, aby byly v jedné vrstvě a rovnoměrně od sebe.
- Opékejte 5 minut.
- Plech vraťte a opékejte, dokud se krevety mírně nezakřiví asi 5 minut.
Příprava cajunských krevet za pouhých 15 minut je skvělým způsobem, jak si vychutnat chutné a pikantní jídlo bez dlouhého vaření. Tento rychlý a jednoduchý recept je ideální pro rušné večery, kdy chcete něco lahodného a výživného.
Kombinace čerstvých krevet a aromatického cajunského koření vytváří pokrm, který potěší vaše chuťové buňky a přinese do vaší kuchyně kousek jižanského kouzla.